Folket i træerne Af Hanya Yanagihara - En boganbefaling

Drageblodstræ – Dracaena Marginata

Ovenfor ser du hvordan mit drageblodstræ nærmest agerer rumdeler. Den er dekorativ og hjælper med at holde klimaet rent. 

Billedet er fra september 2023.

Jeg har længe haft lyst til at lave et blogindlæg om en af mine planter. Den helt oplagte blev min ældste, min Dracaena Marginata, lad os kalde den mit Drageblodstræ. Jeg fik det af min far da jeg flyttede til Frederiksberg i 2011.

Vi købte træet i IKEA. Dengang havde min kærlighed til planter ikke rigtig taget fat. Og var det ikke fordi min far insisterede på, at jeg skulle have det, så var det nok aldrig kommet med os tilbage til lejligheden. I dag elsker jeg det!

Nu er vi i 2023 og jeg har omplantet træet 1 gang. Det var i forbindelse med, at jeg havde købt en ny flot grøn potte. Drageblodstræet er den ældste men muligvis også den nemmeste plante jeg har.

 

PLACERING

Planten foretrækker en lys placering og trives godt med både lyset og varmen, som kommer fra solens stråler. I sommermånederne, hvor solen kan være skarp, er det en god idé at at stille den lidt væk fra vinduet. Stærk sol kan skade bladene.

Min står midt i rummet. Det betyder, at den har indirekte sol fra kl. 15 til 19 i sommermånederne. Den har i min tidligere lejlighed stået ved siden af altandøren. Her fik den mere sol. Begge placeringer har været gode.

Jeg drejer den jævnligt fordi toppene hurtigt søger mod solen og læner sig ind over min køkken ø.

 

VANDING

Planten skal vandes moderat og må gerne tørre ud mellem vandingerne. Jeg vander den ca. hver 14 dag i sommermånederne og sjældnere i vintermånederne. Da Drageblodstræet er en tørketolerant plante, har den ikke brug for så meget vand, som mange af de andre jeg ejer. Derfor kan den også nemt tåle at blive glemt engang imellem. Den suger og gemmer vand i sin stamme og trives bedst med at blive vandet, når de øverste cm af jorden er tør.

 

OMPLANTNING
Planten skal plantes i en almindelig pottemuld, som er beregnet til stueplanter. Jeg har købt min på en planteskole.

Jeg vil altid anbefale, at man anvender potter med hul i bunden. Jeg har dog ikke gjort det selv fordi jeg bare måtte eje den potte og gå på kompromis. Det betyder, at jeg er ekstra opmærksom på ikke at overvande.

Man kan også anvende lecakugler så overskydende vand lettere kan rende fra.

Billedet er fra efteråret 2021 inden jeg omplantede den. Det fremgår måske ikke tydeligt, men planten har virkelig udviklet sig. Se billedet øverst. 

 

GØDNING
Når du omplanter med en pottemuld beregnet til stueplanter, vil der være gødning i. Efter 1 til 2 måneder vil jeg anbefale, at man begynder at give planten gødning i sommermånederne hver 2. gang du vander.

Jeg skifter mellem at anvende flydende gødning og gødningspinde. Det afgørende er ofte hvad de lige har i butikkerne. Jeg jeg føler dog effekten på planten kan være mere synlig når man tilføjer det i vandet. Jeg har intet belæg for det ud over min egen fornemmelse.

Jeg synes, at gødningspinde er nemme fordi de bare skal i jorden og planten derefter tager hvad den behøver og de virker i ca. 7 uger. Hvor mange du skal bruge, afhænger af størrelsen på planten, men du kan altid følge anbefalingen bag på pakningen.

 

Jeg pynter mit Drageblodstræ med søde glaskugler i december måned. 

 

God fornøjelse!

Julie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Folket i træerne Af Hanya Yanagihara - En boganbefaling