Vi er kortvarigt smukke her på jorden af Ocean Vuong - boganbefaling

Kære Edward af Ann Napolitano – boganbefaling

 

Jeg er lettet over, at jeg er kommet igennem denne bog. Ikke fordi den er dårlig, men fordi jeg har været inde i en periode hvor jeg har holdt mange læsepauser. Nogen gange fylder “livet” bare lidt ekstra. Heldigvis er den let læselig og jeg føler at jeg har kunne starte hvor jeg slap uden problemer.

Kære Edward af Ann Napolitano handler om 12-årige Edward, der som den eneste overlever et flystyrt med 191 ofre. Han var sammen med sine forældre på vej til at starte et nyt liv i Los Angeles, hvor hans mor havde fået nyt arbejde.  En pilotfejl får flyet til at styrte ned og alt ændres på et split sekund.

Bogen beskriver hvordan Edward kæmper for at forstå betydningen af sin overlevelse og prøver at finde sin plads i verden uden sin familie. I bogen bliver man også introduceret for nogen af flyets øvrige passagere, hvad de tænker under flyveturen og hvad de havde planlagt når de ankom Los Angeles.

Bogen er inspireret af et autentisk flystyrt i Libyen i 2010 hvor en 8-årig hollandsk dreng var den eneste overlevende.

Historien rammer mig meget fordi den minder mig om hvor hurtigt et liv kan slutte og hvor dybe spor en tragedie kan sætte i de efterladte. Jeg bliver mindet om, at jeg virkelig skal huske at nyde livet og leve i nuet. Samtidig bekræfter historien mig i min egen oplevelse af at det er muligt at bearbejde en tragedie, komme videre og glæde sig over livet igen.

Jeg læste bogen færdig i flyet på vej hjem fra Polen. Virkelig ikke gennemtænkt. Men trangen til at læse bogen færdig var åbenbart mere dominerende end min fornuft.. Kuk Kuk.

Jeg synes, at bogen har nogle vigtige budskaber og at den er værd at læse (but stay on ground…)

God fornøjelse!

Julie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi er kortvarigt smukke her på jorden af Ocean Vuong - boganbefaling