The Power of Nunchi af Euny Hong - Boganbefaling

“Senor Peregrino”, “La Peregrina” og “Los Peregrinos” af Cecilia Samartin – Boganbefaling

Jeg har valgt, at lave et samlet indlæg om de 3 bøger i triologien om Jamilet. Fortællingen handler grundlæggende om kærlighed, kultur-og tro forskelle, tragedier og håb.

Bøgerne er skrevet af forfatteren Cecilia Samartin. En forfatter, som jeg virkelig blev betaget af efter at have læst bogen “Kvinder i hvidt”. Hun er født på Cuba og hendes latinamerikanske kultur præger hendes skrivestil. Det er næsten som at drage på ferie, når man læser hendes bøger.

I det store hele er der tale om en romantisk fortælling hvor hovedpersonen gennem de 3 bøger kommer nærmere på forståelsen af sit ophav og sin slægts historie.

Senor Peregrino

I første bog bliver man præsenteret for Jamilet, som er født med et stort modersmærke på bagsiden af kroppen, der strækker sig fra nakken ned til knæhaserne. Hun skammer sig over sig selv og gør alt for at skjule det. Hun forvises med sin mor fra hendes fødeby i Mexico, da hendes modermærke bliver afsløret og skaber uro i det lille overtroiske samfund. Det omtales, som “Djævlens Mærke”. Hun vokser op uden skolegang, og isoleres fra resten af samfundet indtil moren dør. Herefter bor hun hos sin tantem mens hun arbejder på byens hospital. Her får hun til opgave, at passe en særlig patient, som har ry for at være så besværlig at han jager personalet væk. Patienten er Señor Peregrino, som viser sig at få en helt særlig betydning for Jamilet og resten af historien.

La Peregrina

I anden bog udvikler forholdet mellem Jamilet og Señor Peregrino sig. Han betror sig til Jamilet og det bliver en fast rutine, at han fortæller om sin fortid hver gang hun er på arbejde.  Man bliver som læser introduceret for hans fortælling om, hvordan han som ung vandrede ad den kendte pilgrimsrute Santiago de Compostela og mødte sit livs kærlighed, Rosa og hvordan han på tragisk hvis mistede hende igen. Jamilet og Señor Peregrino danner et nært venskab, og han erklærer, at hun skal være det barnebarn, han aldrig har kendt.
Jamilet føler et uforklarligt bånd til Rosa, og da hun finder med tiden ud af at Rosa var født med samme modermærke som hende selv. Dette sender Jamilet ud på en søgen efter Rosas historie, som fører hende til Mexico og Spanien.

Los Peregrinos

I tredje og sidste bog ved man, at Rosa havde en særlig status i sigøjnermiljøet på grund af “Djævlens Mærke”. Jamilet søger stadig efter Rosa og finder ud af at Rosa må være hendes mormor. Hendes spor ender i Santiago de Compostela hvor historiens slutning udspiller sig. Det viser sig, at personer fra fortiden er efter både Señor Peregrino og Rosa og prøver at sætte en stopper for deres genforening.  Señor Peregrino bliver skudt og det bringer også Jamilet i fare, da en påsat brænd nær sender hende i døden. Mens begge hovedpersonerne ligger på hospitalet dukker Rosa op og man bliver som læser introduceret for endnu en historie i historien. Rosa fortæller om den mauriske prins Faridoon…

Jeg vil varmt anbefale denne triologi! Selvom det er en lang historie om den samme hovedperson, så går fortællingen i mange retninger. Den er fyldt med små historier i historien, som bindes sammen og giver en samlet mening.

God fornøjelse!

Julie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Power of Nunchi af Euny Hong - Boganbefaling