Min geniale veninde af Elena Ferrante - Boganbefaling

Hvor lyset er af Malene Ravn – Boganbefaling

Update: Brækket fod, hjemmelavet bogmærke, nytårsnegle og en god bog 

Jeg er så taknemlig for, at jeg har en hel reol fyldt med bøger. Jeg har brækket foden og kan ikke gøre det jeg plejer. Derfor må jeg underholde mig selv mens jeg sidder på min flade med foden oppe.

Hvor lyset er, handler om den danske maler Carl Fischer. Han levede fra 1887 til 1962. Historien foregår primært i København, hvor han flytter til som 10 årig efter hans mors død. Carls barndom og opvækst er fuld af tab og sorg, og livet hos hans far i storbyen er fattigt og hårdt. Det var hans mor, som så Carls evner som maler. Han får ikke meget opbakning fra sin far.

Carl, der er en stille eksistens lukker sig inde i sin egen kunsteriske boble. Han møder en dag skuespillerinden Ely, som han inviterer til at sidde model for ham.  Ely bliver gravid og sønnen adopteres bort til fordel for kunsten.

Hele bogen igennem får man en stærk følelse af at Carl er styret af sine egne behov.

Man får også Elys vinkel på samlivet med Carl.

Historien er gribende og barsk. Jeg synes især det er interessant, at fortællingen foregår i områder i København, hvor jeg selv befærdes. Jeg ved selvfølgelig ikke hvordan det så ud i 1900 tallet, men historien blev alligevel så billedlig.

Bogen bygger på dele af sande hændelser, da Carl Fischer er oldefar til forfatteren Marlene Ravns mand.

God fornøjelse!

Julie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min geniale veninde af Elena Ferrante - Boganbefaling