Siddhartha af Hermann Hesse - En boganbefaling

Folket i træerne Af Hanya Yanagihara – En boganbefaling

Folket i træerne Af Hanya Yanahihara

Da jeg tog ovenstående billede gik det op for mig hvor nusset bogen er blevet. Den har været med mig på cykeltur under skybrud i en utæt taske, med i håndbaggagen til Italien, ligget ved siden af strandstolen ved poolen. Og ikke mindst været i hænderne på mig, kaffe-og chokolademonsteret… Heldigvis er det min helt egen bog!

Hanya Yanahihara er forfatteren bag en af mine favorit bøger “Et lille Liv”. Dette er hendes debut roman. Jeg fandt den på tilbud inde i Politikens Boghal ved Rådhuspladsen. Det var en god pris, mener det var 100 kr.

Det var alene mit kendskab til forfatteren og den flotte forside, som gjorde at jeg ville læse den. Jeg havde ikke gjort noget for at sætte mig ind i hvad den handler om.

Folkene i træerne er baseret på en virkelig historie om den amerikanske forsker Dr. Daniel Carleton Gajdusek, som modtog en nobelpris i medicin i 1976. Han adopterede mange børn fra den ø han forskede på og blev senere dømt for pædofili.

Handlingen foregår i 1950, hvor den unge læge, Norton Perina, siger ja til at tage med på en ekspedition til øen Ivu’Ivu i Mikronesien. Her finder han, sammen med antropologen Paul Tallent, en forsvundet stamme.

I historien bliver vi præsenteret for en gruppe vilde mennesker, som bor ude i skolen. Norton finder med tiden ud af, at de er meget ældre end hvad synes muligt. Norton mener, at de har spist kødet fra en bestemt skildpaddeart.

Han starter sin egen forskning og smugler kødet med tilbage til USA. Her er han i stand til at bevise sin tese, hvilket gør ham berømt verden over. Han vælger samtidig i årenes løb, at adoptere  mange forældreløse børn fra Ivu’Ivu. 

Det er en spændende og ret uhyggelig historie. Jeg synes, at bogen var lidt svær at læse fordi der løbende er lange fodnoter med kildehenvisninger til anden litteratur. Men trods dette, så var jeg meget opslugt af fortællingen.

Man får et indblik i, hvordan en mands opdagelse kan ødelægge et helt samfund. Og hvor hvad magt kan gøre.

Læs den!

Bogen kan købes her: Saxo – folket i træerne

Julie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Siddhartha af Hermann Hesse - En boganbefaling