Nogen gange er løsningen, at tage en dyb indånding i naturlige omgivelser

Hjemkomsten af Victoria Hislop – boganbefaling

Bogen begynder med et tilbageblik til Granada 1937, hvor en ung pige, Mercedes, har sneget sig ud i den farlig krigsramte by for at danse.

I starten af bogen bliver man introduceret til hovedpersonen Sonia, som er i 30’erne og arbejder i reklamebranchen. Hendes ægteskab er ingen succes og hun mangler spænding i sit liv. Noget driver hende til at starte til dans på en aftenskole sammen med din veninde Maggie.
Da hun fortæller sin gamle far om dette åbner der sig et helt nyt og eventyrligt kapitel i hendes liv. Det viser sig, at hendes afdøde mors store passion var flamencodans og at hun kom fra Spanien til England under krigen. Sonia er derfor af spansk afstamning.

Sonia og Maggie tager på ferie til den spanske by Granada, så de kan komme på et dansekursus i flamencoens fødeland. I Granada bliver Sonia draget til en ældre lille café, hvor hun møder Miguel, en ældre caféejer.

Her begynder bogen at blive interessant, da man bliver introduceret til afsnit som går tilbage i tiden under krigen. Sonia er oprindeligt rejst til Granada for dansens skyld, men bliver hurtigt draget af cafeens gamle billeder og Miguels fortællinger om Ramirez familien, der levede i Granada under Den Spanske Borgerkrig og som blev meget berørt af de konflikter krigen medførte. Familien var ejere af Cafeen og beskæftigede sig derudover med tyrefægtning og flamenco. Det viser sig, at fortællingen om Ramirez-familien kommer til at ændre og vende op og ned på Sonias liv.

Igennem bogen følger man familiens medlemmer – Mor Concha, far Pablo, sønnerne Ignacio, Emilio, Antonio og datteren Mercedes og deres skæbner.

Jeg kan godt lide den måde fortællingen går tilbage i tiden og derefter vender tilbage til nutiden og Sonia i London.
Igennem Miguels fortælling får man et rørende indblik i Den Spanske Borgerkrig og hvordan krigen vendte op og ned på mange liv. Man bliver også introduceret for flamencodans og tyrefægtningens verden.
Historien er underholdende men alvorlig og stiller hele tiden skarpt på hvor omfattende og livskrævende det er når et land er i konflikt. Jeg synes den har nogle vigtige pointer og jeg blev undervejs meget inspireret.
Fx. her hvor en anden ældre fange som Antonio møder i fængslet formår at se positivt på tingene under de værste vilkår.

Hvis man kan lide historisk fiktion så er denne bog anbefalelsesværdig.

Hvis du er bosat i København kan du låne min. Ellers kan du købe den til 69 kr. hos Bog og Ide. https://www.bog-ide.dk/produkt/323273/victoria-hislop-hjemkomsten-paperback/2379572

Julie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nogen gange er løsningen, at tage en dyb indånding i naturlige omgivelser