Fregnefjæs - Hypoestes phyllostachya

Haven på 1. sal

Velkommen til min “have” på 1. sal. Jeg har ikke nogen have og jeg har desværre heller ikke råd til en kolonihave (hvem har efterhånden det..). Men jeg tror på, at der findes en god løsning på de fleste ting, hvis man bare er lidt kreativ og kan gå lidt på kompromis. Jeg er vokset op på landet og har de seneste år virkelig savnet nogle naturlige omgivelser.

I år besluttede jeg mig så for at gøre lidt ved min altan. Det startede med et par krukker med krydderurter. Så kom der et par blomster… Og en dag, da jeg var på kursus med mit arbejde, købte jeg meget spontant den fine “plantegrill”. For at gøre det simpelt, så er det egentlig bare to trækasser på ben (GENIALT). Kurset blev afholdt hos N86, som er en del af Frederiksberg jobcenter. Her har man et værksted, hvor personer som er i aktivering laver fine sager og sælger dem til gode priser. Jeg var solgt – den skulle jeg ha´!!

Min søde kollega var lige så begejstret for mit køb som mig og var meget opsat på at hjælpe mig hjem med den. Jeg var gået derhen og havde egentlig tænkt, at jeg sagtens kunne bære den hjem (1.5 km). Hun synes, at jeg var lidt for optimistisk, så den blev presset ind i hendes lille bil og fragtet hjem til mig! (TAK).

Samme dag styrtede jeg over og tømte Silvan for plantegrej, jord og planter. Det blev til jordbær, agurk, peberfrugt, penis chilli (hihihihihi) og krydderurter.

Jeg havde på ingen måde undersøgt hvad det kræver eller sat mig ind i hvordan man mest hensigtsmæssigt dyrker grøntsager. Men jeg ved nu, at man måske lige skal overveje hvor tæt man sætter dem. Og at alle grøntsager altså ikke har samme behov….

Der gik knap en uge, så var agurkeplanten rådden. Og jordbærplanterne blev angrebet af lus. Tomatplanten fik jeg vidst ikke sat dybt nok.. Og chilien har jeg placeret halvt inde under den lille øvre kasse, så den har ikke rigtig plads….

Men uanset hvad, så var det hyggeligt med den lille grønne oase midt på min kølige betonaltan… Og det er første år, at jeg har brugt min altan så meget! Og pludselig så begyndte der altså også og titte små tomater og peberfrugter frem.

Da jeg var på min campingtur på Albuen samlede jeg sten og muslingskaller nede ved stranden. Jeg lagde dem i kassen da jeg kom hjem, for at slippe for al sandet og for at lade dem tørre. Nu har jeg besluttet mig for at lade dem ligge. Det er ret dekorativt 🙂

Som i kan se, så gik det jo meget godt alligevel. Man skal huske, at man skal starte et sted… Og jeg glæder mig allerede til næste år, hvor jeg ved at jeg kan gøre det endnu bedre…!

 

Julie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fregnefjæs - Hypoestes phyllostachya