To uger i Toscana af Domenica de Rosa - boganbefaling

Fregnefjæs – en favorit

Mine interesser og præferencer skifter med tiden.. Også i mit forhold til planter. I en periode havde jeg mange orkideer. Nu har jeg ingen. Så fik jeg en kærlighed for kaktus. Det var både kort og smertefuldt, for jeg placerede dem steder hvor jeg konsekvent fik væltet eller skubbet til dem. Når man griber en kaktus i refleks, så fortryder man meget hurtigt sin handling.. Så, nu har jeg kun 1 og det er rigeligt…

I øjeblikket har jeg kastet min kærlighed til planter med farvede blade. Især Fregnefjæs og Paletblad. Jeg har i øjeblikket 3 forskellige nuancer af Fregnefjæs.

Selvom de 3 planter har forskellige farver, så nuancerer de også individuelt efter hvor meget sol jeg udsætter dem for.
De er hyggelige og vokser med fart. Min første Fregnefjæs (billede 1) er efterhånden blevet så stor, at jeg er nødt til at vikle den om en blomsterpind. Den har også fået en masse små lilla blomster. SØDT.

Som i kan se, er planterne ret forskellige i form og farve. Fregnefjæs (billede 2.) er mindre plettet en de to andre. Jeg tror dog, at det er et spørgsmål om sol før den begynder at blive mere fregnet. 

Fregnefjæs (billede 3.) er begyndt at vokse i højden. Den var mere tæt og flad da jeg købte den. Hvis man ønsker, at den skal forblive tæt og flad, så skal man nippe den ned engang imellem.

Generelt synes jeg, at Fregnefjæs er nem at passe og nem at tage stiklinger fra. Bliver den for stor og ranglet, så nipper man bare de nye skud af. De nye skud kan man så plante for sig selv i en ny potte. Hvis man vil have en tæt plante, kan man sætte flere skud i samme potte.

Hvis planten har fanget din interesse kan du læse mere detaljeret om Fregnefjæs – Hypoestes phyllostachya her: http://plantulie.bloggersdelight.dk/2019/08/30/fregnefjaes-hypoestes-phyllostachya/

Her kan man også se, hvordan min første Fregnefjæs (billede 1.) har udviklet sig.

Hilsen Julie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To uger i Toscana af Domenica de Rosa - boganbefaling