Drengene fra Nickle af Colson Whitehead - boganbefaling

Vi er kortvarigt smukke her på jorden af Ocean Vuong – boganbefaling

“Alt hvad jeg skrev, begyndte med måske og muligvis og sluttede med tænker jeg eller tror jeg, Men min tvivl er overalt, mor. Selv når jeg ved at noget er så sandt som knoglerne i min krop, frygter jeg at kendsgerningerne vil smuldre, at de, på trods af at jeg har peget dem ud, ikke vil forblive virkelige. (side 78)”

Bogen, der tilfældigvis lå i “gratis” bunken en dag jeg kom forbi.. Nogen gange har man lov til at være heldig.

“Vi er kortvarigt smukke her på jorden” er forfatterens fortælling til sin egen mor, som ikke kan læse. Den er skrevet i brevform og fortæller om en vietnamesisk-amerikansk søn, hans families historie i Vietnam fra før han blev født, hans forhold til sin mor og hans seksualitet.

Fortællingen en barsk og fuldstændig ucensureret. Den er ærlig og det fangede mig virkelig. Ocean skriver og beskriver så levende, at man kan se hændelserne for sig.
Jeg føler, at bogen er hans bevis på processen til at forstå sig selv, sit ophav, sine vilkår i livet og sin mor.

“Vi er kortvarigt smukke her på jorden” har sneget sig ind på min liste over yndlingsbøger. Den sætter livet i perspektiv. Læs den.

Julie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drengene fra Nickle af Colson Whitehead - boganbefaling