Adam i Paradis af Rakel Haslund-Gjerrild - boganbefaling

De dage med dig af Julie Badura – boganbefaling

Citat: “Jeg kigger på hende og kigger rundt på os, de levende, de står tilbage i rummet. Min far, min bror, hendes søster, hendes bror, hendes svigerdatter. Og jeg tænker, at hun ikke bare er min mor. Hun er nogens mor, nogens mormor, nogens farmor, nogens ægtefælle, nogens søster, nogens svigermor, nogens kollega, nogens veninde, nogens barn. Og jeg har aldrig taget mig den tid, jeg skulle, til at lære nogle af rollerne rigtigt at kende. Hun har bare altid været min mor.”

Jeg starter denne indlæg med ovenstående citat, fordi det rørte noget i mig. Noget som jeg, i mange år efter jeg mistede min egen mor, har tænkt over. Et tab kan være manges tab. Men fordi man forholder sig til sin egen sorg kan man overse det. Og selvom det kan give dårlig samvittighed så er det ok. Hvis man kan bearbejde sin egen sorg så kan man også være en bedre støtte for andre.

Selvom den primære fortælling ikke omhandler døden, så giver det hele bogen en særlig dynamik. Noget vender efter tabet. Måske fordi man indser at livet er kort.

Historien er Julie Banduras personlige debutroman. Jeg fik øje på den på tilbudshylden i Føtex og blev forelsket i det fine cover.

Bogen handler om hovedpersonens møde med en mand. Det starter i Gothersgade og bliver begyndelsen på en lang kærlighedshistorie med op og nedture. De sårer hinanden, de svigter hinanden, de er gode for hinanden, de er dårlige for hinanden og de tilgiver hinanden. Den afgørende faktor er at de ikke kan undvære hinanden. De skal bare være klar.

Historien foregår i København. Rundt omkring i lejligheder, på bænke, i Frederiksberg Have, på Langelinie, på hospitaler mm. Den er meget ægte og ligetil. Men samtidig meget dyb.

Jeg vil virkelig anbefale den. Den er let læselig men sætter en masse tanker igang. Om situationer, følelser og oplevelser som mange kan relatere til.

God fornøjelse!

Julie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Adam i Paradis af Rakel Haslund-Gjerrild - boganbefaling