Knust af Anne Mette Kirk - boganbefaling

Som natten kender stjernerne af Elsebeth Egholm – boganbefaling

I “Noter” på min telefon skriver jeg løbende bøger ned som jeg gerne vil læse. Denne bog har stået på listen og kom derfor på min ønskeliste til jul. Jeg fik den af min lillebror. TAK!
Ulempen ved løbende at skrive ned og bare kopiere til min ønskeseddel er, at jeg åbenbart glemmer hvordan bøgerne ser ud. Jeg kunne ikke genkende bogen da jeg åbnede pakken og sagde “nej hvor spændende, den kender jeg ikke”. Kikset. UNDSKYLD!
Min søster måtte pænt sige “jamen du har jo selv ønsket dig den”. 

Jeg er meget glad for, at jeg fik den!

Jeg har ikke læst andre bøger af Elsebeth Egholm, men blev meget positivt overrasket. Jeg er vild med historier, som bevæger sig på tværs af generationer. Og bedre endnu, hvis der både er mystik og lidt kærlighed involveret.

“Som natten kender stjernerne” handler om en professionel pianist, Malou Beck.
Da hendes mor dør mister hun motivationen til at spille. I dødsboet finder hun en gemt plade, med en franske kvindelig pianist. Selvom det er et gammel billede, kan hun med det samme se, at de ligner hinanden. Malou indleder en eftersøgning på hvem den franske pianist er og om hendes mor har holdt noget hemmeligt for hende. Hun sætter sine koncerter og sit forhold på pause og drager afsted til den franske by Lorraine.

Hun taler ikke fransk og hyrer, efter et tilfældigt møde på hotellet, den amerikanske musiker Cody Blake som tolk.
Man er som læser ikke i tvivl om, at de har en særlig forbindelse fra start af. Men de bærer begge på ting fra deres fortid og nutid som gør det hele indviklet.

Jeg må indrømme, at jeg skulle læse et par kapitler før bogen fangede mig. Den virkede en lille smule kedelig. Men så tog handlingen fat og jeg kunne nærmest ikke lægge den fra mig igen.

Den inddrager undervejs nogle virkelig spændende tilbageblik til krigstiden.

I  forlængelse af min seneste boganbefaling indsætter jeg lige et billede med udsigt fra min nye sofa! 

 

God fornøjelse!

Julie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Knust af Anne Mette Kirk - boganbefaling