Mord på kostskolen af Lucinda Riley - En boganbefaling

Siddhartha af Hermann Hesse – En boganbefaling

Hermann Hesse – Siddhartha

Dette er uden tvivl den smukkeste bog jeg ejer. Og jeg kan ikke være eneste, som nogen gange lader mig forføre af det ydre.. Jeg så den første gang, da jeg var på jagt efter en julegave.

Efter nærmere undersøgelse fandt jeg frem til, at fortællingen er en klassiker. Den kom på min egen ønskeliste og jeg fik den i fødselsdagsgave i februar.

Jeg har googlet mig til, at navnet Siddhartha betyder “den, der har fundet meningen” på sanskrit. Buddhas oprindelige navn, før han blev oplyst, var “Siddhartha Gautama”.

Fortællingen foregår i Indien og Buddha optræder også i historien. Her kaldes han Gotama.

Siddhartha er en brahminsøn, der forlader sit barndomshjem for at søge den højeste åndelige oplysning. Dette leder ham på en rejse, hvor han sammen med vennen Govinda blandt andet møder Gotama (Buddha). Da han ikke stiller sig tilfreds søger han videre og møder kvinden Kamala. Han bliver en rig mand som i en periode lever i seksuel og materiel overflod. Men denne verden efterlader ham med tiden i en åndelig tomhed. Han søger videre og møder færgemanden Vasudeva, som lever et verdsligt liv.

Bogen minder mig lidt om Alkymisten. Budskabet med, at man opnår den største indsigt igennem egen erfaring. Hver enkelt begivenhed i et menneskes liv har kun en betydning, når de sættes i forhold til andre begivenheder. Og at lykken kan være lige for næsen af en.

Fin fortælling – fin bog. Like, like!

Køb den her: https://www.saxo.com/dk/siddhartha_bog_9788702361650

God fornøjelse.

Julie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mord på kostskolen af Lucinda Riley - En boganbefaling