Paradistræ - Crassula portulacea

Omplantet – Zebrablad

DIN PLANTE KAN OGSÅ KOMMUNIKERE – NONVERBALT 

For 2 måneder siden skrev jeg følgende om min Zebrablad: Min zebrablad er, som i kan se på billedet, ikke super tæt i bunden. Jeg prøver dog at knibe stænglerne regelmæssigt så den holder nuværende længde og lægger grenene ind over potten så den syner mere kompakt. Hvis dette fungerer indtil foråret så vil jeg sandsynligvis starte “forfra” igen.

Jeg ved, at det er bedst at omplante i foråret fordi det er der planterne vokser bedst. De får varme og sol, som støtter deres vækst. Men, når en plante virkelig trænger til nye forhold så er det med at læse signalerne. Da jeg skulle vande min Zebrablad for et par dage siden, blev jeg opmærksom på at næsten alle stænglerne var visne nede ved jordgrænsen. Grene og blade lå faktisk bare løst ovenpå potten. Der indså jeg, at jeg var nødt til at plante den om før de “sunde” dele løb tør for næring.

Jeg har indset at det ikke er muligt at ignorere en plante, som har behov for at blive plantet om.

Nogle tegn kan være følgende:

Er din plante ved at vælte?

Kan du se rødderne stikke ud for oven eller gennem hullet i bunden?

Er din plante pludselig begyndt at vokse langsommere?

Ser den pludselig trist og mat ud?

Når planten udtrykker, at det er tid til at blive omplantet, så er det bare med at finde frisk jord, større potte mv. frem og få det gjort. I nogle tilfælde kan man omplante hele planten i en større potte med ny jord. I andre tilfælde må man kassere dele af planten og omplante de “sunde” rester. Sidstenævnte har jeg gjort med min Zebrablad.

Til min store lettelse kan jeg se, at min plante er vældig tilfreds med denne beslutning. Allerede dagen efter kunne jeg se hvordan de omplantede stængler tog imod vandet og rejste sig op i potten. Bladene har fået en ny og mørkere nuance og kontrasten til det violette er stærkere.

 

Jeg kan vel konkludere, at jeg skal handle på de signaler som mine planter sender mig. For når de ikke får deres behov opfyldt, så giver de klar besked. Til gengæld tager det ikke lang tid for dem at vise deres taknemlighed når deres behov bliver opfyldt.

Glædelig jul!

Julie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Paradistræ - Crassula portulacea